Van de aarde en de wereld

De aarde en de wereld. 2 woorden die wel veel met elkaar van doen hebben maar ook eigenlijk totaal los van elkaar een aansturing en functioneren hebben.

Earth's magnetic fields with stars_moo-sb_Earthsmagneticfieldswithstars14_26_moo1-1p3_De aarde is een natuurlijk organisme. In verbinding met het hele universum volgens een harmonische kosmische orde. Ze geeft leven en begeleid alles wat het avontuur van ‘leven’ op en onder haar velletje aan gaat.
De aarde weeft en ademt vanuit het ‘eenheidsgrid’. In liefde komt alles uit haar voort en valt alles in haar terug.
Groot of klein, het maakt niet uit. Alles is liefdevol verbonden in deze matrix, deze blauwdruk van bewustzijn.

wereldbolDe wereld is een door ‘bewustzijn’ vanuit van de zintuigen waargenomen perceptie van de werkelijkheid. De wereld is een bouwwerk van overtuigingen en aannames, spelregels en veronderstellingen.
Ze biedt ons in een labyrint vol avonturen veroorzaakt door onze eigen overtuigingen en onderzoeksdrang maar ook door de coderingen die er in ‘het veld’ aanwezig zijn door onze genen (voorouderlijnen) of maatschappelijke structuren.
Je kunt zelfs onderzoeken in hoeverre ‘de wereld’ alleen deze aarde betreft. Mijn ervaring is dat er vele werelden (bewoners van andere planeten) hun eigen pollepel in de aardse pap roeren uit nieuwsgierigheid, leergierigheid, eigenbelang en ook welwillendheid.
We hebben allemaal onze rollen en personages in ‘one BIG play’.

Uiteindelijk geeft Gaya (het gezamenlijke bezielde leven op aarde) je precies die spiegelingen te verteren die je zelf in het spel kiest te houden.  Val je door je spiegel, of val je door de mand? Durf je te zien wie je werkelijk bent? Of verdwaal je meer en meer in het bouwwerk waar je in verzeild bent geraakt?

Times of change
‘De wereld’ staat al een heel aantal jaren in brand.
Zoals ik het ervaar beleeft de aarde een heel welkome transformatie. Spreekwoordelijk gezien ontpopt ze van rups tot vlinder. Steeds meer mensen worden zich bewust van nieuwe mogelijkheden om hun ‘mens zijn’ te ervaren.  Ze kiezen er voor om op verkenning te gaan in deze vernieuwde versie van het levensspel op aarde.
Uniek, totaal eigen en toch verbonden in een harmonische ervaring van ‘elkaar zijn’.

Hard lopen of stil staan
Het maakt uiteindelijk niet uit hoe je je leven leeft. Je kunt een boeddhist of een moslim zijn. Als een spin in het web zijn of als een olifant in een porseleinkast…. Aarde houdt van je, en gunt jou je ervaring. Met liefde. Maar ook spiegelt ze steeds duidelijker de gevolgen van je gedrag en levenshouding.
Handel jij vanuit je hart? Of pas je je liever aan aan wat je denkt dat de maatschappij van je verwacht? Handel je in goed vertrouwen? Of handel je uit wroeging of angst voor tekort? Het resultaat zal heel verschillend zijn.

Als je je hart volgt wijst de liefde van het leven je vanzelf de weg in jouw creatie.
Allelightblues valt op z’n plek als je de mogelijkheden van ‘de nieuwe aarde’ leert verstaan. Het leven ondersteunt je als je jouw eigen persoonlijke dans in afstemming laat zijn met een grotere samenhang van essentie.

Stem van de stilte
Met regelmaat de stilte opzoeken kan heel welkom zijn om die samenhang te kunnen blijven of te gaan doorvoelen. Ik voel me dankbaar dat steeds meer mensen zich thuis weten in het stille midden waar alles samen valt.
Het is een plek in ons allemaal waar we altijd welkom zijn in een dieper ‘thuis’. Een plek waar we altijd en opnieuw kunnen ankeren in de grootsheid die we samen zijn.

De aarde is er ook blij mee…. Dat laat ze me heel regelmatig voelen <3

bermeertje