Song of the sea

Mijn leven is net een sprookje
Ik zeg al flinke tijd: ‘Mijn leven is net een sprookje’. Er zijn altijd periodes geweest waarin ik me in een magische realiteit begeef.
Eerder voelde ik me vooral een tovenaarsleerling en kon ik er niet te veel over delen doordat de omtovenaarsleerling Disneygeving dan te veel gealarmeerd zou worden. De schrik van de wereld, voor waar ik uithing in de energie, was vaak gevaarlijker dan dat ik er zelf angst voor had.
Al was het soms behoorlijk uitdagend wat ik voor mijn kiezen kreeg, ik heb altijd een uniek team gidsen om me heen gehad die me begeleidden, hoe donker het soms ook scheen om me heen.
 
Ingewijde
Ik had als kind geen idee dat ik ‘een ingewijde’was. Ik had mijn eigen inzicht in het collectieve bewustzijn maar heb niet zozeer vermoed dat ik daarin ‘anders’ was.
Ik kon aan de binnenkant van mijn ogen zien hoe alle magie van de mensheid een flink verwarde kluwen in bewustzijn had veroorzaakt. Zonder dat ik eigenlijk bewust handelde is mijn ziel heel
 diep in het menselijke bewustzijn gaan speuren totdat ik op een plek kwam waar geen enkele ‘spell to be broken’ meer was.
Van daar uit ben ik mijn gevoel voor harmonie gaan herscheppen. Jaren lang betekende dat vooral dat ik mezelf te ontmagiën had. Ik moest mezelf ontdoen van alle inprentingen van de velden waar ik me mee bemoeid had. Dat lukt me steeds makkelijker. De afgelopen 6,5 jaar is het sprookje steeds zachter aan het worden.
Nog steeds kies ik er voor te leven vanuit een vrij passieve, ontvangende houding. Het leven beweegt me. Soms behoorlijk dynamisch en soms in stilte. Het is de manier waarop mijn lichaam me uit de verwarring terug haalt naar zonniger tijden.
Mijn lijf en ‘het leven’ zijn heel fijnzinnig met elkaar verweven. Die wondermooie verbinding gaat mijn verstand te boven. 🙂

Het leven kan niet zonder magie. Het leven IS voor ieder mens magisch….
Het is maar net welke magie je durft te ontvouwen. Hoe ver durf jij in de spiegel van het leven te kijken?
Door steeds bewuster verantwoordelijkheid te nemen voor de polariteit in jezelf, Yin en Yang, binnen en buiten, ontstaat er een steeds persoonlijker chemie waarin het leven haar helende uitwerking kan hebben.
 handenmerkabah
Harmoniseren
Met de Kalavahana die ik beoefen en de vele yantra’s die ik maak (mijn eigen dieptes en netwerk steeds vrijer makend van oude karmische residuen) kan het ook niet anders dan dat de magie zich steeds verder stabiliseert en open bloeit. En toch, het blijft steeds opnieuw een verrassing om te zien hoe het leven dankbaar gebruik maakt van mijn intentie om verder op te schonen en ruimte te maken voor een nieuw harmonisch veld van verbinding. Het enige dat ik hoef te doen is mijn eigen waarheid en gevoel van liefdevolle compassie blijven volgen, dwars door alle conventies heen. En dan als ik dan weer door een stroomversnelling in bewustzijn heen ben geroeid laat het leven me zien dat ik weer meer heling heb mogen brengen in het weefsel dat we samen met onze levensdromen weven.

Voorbij tijd en ruimte
Zeker sinds 3 jaar, na de eerste Vipassana die ik volgde, zie ik hoe mijn hele leven gelardeerd is met doorkijkjes in tijdloosheid. Ondanks de grote chaos die ik jarenlang doorstaan heb is er een heel helder perspectief ontstaan op de motieven van mijn (= onze) ziel. Wat een moed heeft dat innerlijk kind van mij gehad. Wat een doorzetter! Ik heb diep respect voor haar.
En ook, ik ben steeds meer respect gaan krijgen voor IEDER mens. Want uiteindelijk ben ik het niet zelf die mijn droom realiseert. Het is vanuit de zielenwereld een prachtig samenspel, bijna niet te bevatten zo ingenieus. We zijn ALLEMAAL helden in ons eigen avontuur.

song of the seaSong of the sea
Vorige week keek ik de film ‘Song of the sea’ nadat ik mandala’s van steentjes (gevonden op mijn reizen) in het bos had gelegd. Ik voelde hoe de aardemoeder me gidste en hoe de bomen van Elswout blij waren met mijn spel. Magie was sterk voelbaar die dag.
De film gaat over een broer en zusje die samen oude betoveringen doorbreken. En ja, het viel meteen op z’n plek bij mij.

I am a Selkie
‘I am a selkie’, dat kun je raden…. 😉
Bizar eigenlijk dat ik pas vanmorgen (met mijn zonder nadenken aangetrokken wollige witte kleertjes aan) besef dat toen ik gisteren met een lieve vriendin langs de zeelijn liep er tientallen zeehondjes langs de branding zwommen.
Voor het eerst in mijn leven dat ik dat zag hier aan het Noordzee-strand. Wie de film kijk ziet vanzelf hoe ik mijn persoonlijk wondertje daarin ervaar….
 
Synchroniciteit….. Een cadeautje van het leven.
 
Liefde van het leven
Het is heerlijk om te voelen hoe liefdevol het leven haar dans met me danst. Bij haar wonderlijke zachtheid vind ik altijd weer troost. Door alles heen. <3