Pure onschuld

Childrens fire
In de ‘Deer-tribe’, een Noord Amerikaanse sjamanistische stroming waar ik me verbonden mee voel, wordt gesproken over ‘the Childrens fire’. Het is het zielevuur in ons dat ons hele leven lang in helderheid, liefde en onschuld brand. Welke ervaring je ook beleeft als ziel, welke keuze je ook maakt, het levensvuur van het innerlijke kind weet ons altijd weer terug naar ‘huis’ te brengen. Het kind-vuur in ons is pure onschuldige levenskracht.

Elk moment is nieuw
Hoe veel verhalen en ervaringen ons leven ook mogen kleuren tot het avontuur dat we ervaren, er huist altijd een onschuldige oorsprong in het diepst van ons wezen.

Groeien
Onszelf herinneren dat we in wezen pure onschuld zijn is heel waardevol als we oude patronen achterlaten om te groeien in bewustzijn.
Mijn persoonlijke ervaring is dat als ik groei in lichtkracht er vaak ook schaduwzijden van ‘mens zijn’ zichtbaar worden. Al jaren reis ik met het helende werk dat ik doe door flink uitdagende velden van bewustzijn. Het besef dat ik pure onschuld ben en dat ik mag rusten in vertrouwen helpt me steeds opnieuw om koers te houden richting de meest geheelde versie van mezelf en daardoor kan ik heling bieden voor de mensen die naar mijn praktijk komen maar ook voor de netwerken waar ik mee verbonden ben, bewust of onbewust.
De schaduwen die zich bij helende momenten laten voelen hoef ik niet persoonlijk te nemen. Het zijn spiegelingen van werelden waarin betrokkenheid niet meer wenselijk is. Ik geef ze terug aan de ether en het leven vindt daardoor weer een harmonischer afstemming.

Radical honesty

Mijn ervaring is dat hoe eerlijker en openhartiger ik ben naar mezelf en naar de mensen om me heen, hoe meer mijn leven ‘klopt’. De flow die daardoor ontstaat is één van de fijnste voordelen van onschuld centraal stellen.
Geweldloze communicatie is voor mij heel waardevol gebleken in het kunnen benoemen van zelfs de meest uitdagende situaties. Als je je gevoel leert uiten zonder met vingers te wijzen naar andere betrokkenen ontstaat er ruimte om met elkaar mee te leven zonder dat we elkaar schuld in de schoenen hoeven te schuiven.

Liefde herkent zichzelf in elkaar
Het blijft voor mij een wonder te ervaren hoe de liefde (=onschuld) in het leven er voor kan zorgen dat al onze verhalen een mooie afstemming vinden met elkaar.
Hoe meer ik groei, hoe meer ik zie en voel hoe onze verhalen met elkaar verweven zijn. De keuzes die we persoonlijk maken hebben hoe dan ook weerslag op de mensen om ons heen.

Oorspronkelijkheid
Ik ervaar keer op keer dat als we vanuit oorspronkelijke onschuld handelen we veel krachtiger zijn dan dat velen voor mogelijk houden. Als je niets achterhoudt kan het leven met grenzeloze liefde dóór en vóór je werken.
Natuurlijk heeft ieder mens zelf te leren het leven op een groeizame manier in beheer te nemen. Ons leven geeft daar elk moment nieuwe kansen voor. Zo is onze reis op aarde een persoonlijk avontuur tussen lichtpunten en donkere momenten. Beiden hebben hun waarde in de reis van bewustwording van ziel op aarde.

Het ‘childrens fire’ blijft door alle ervaringen heen geduldig brandend, zo lang ons hart klopt. Daar bij stil te staan maakt me blij.

Fijn dit vuur met je te kunnen delen…. <3