Lingam of light

witte leeuw‘God’ is mijn grote liefde
Ik heb zelfs een jaar of 8 terug een Kundaliniyoga-Sikh-naam gekregen die deze betekenis weergeeft: “Door haar grote liefde voor God komt zij door alles heen’, Tej Partap Kaur (Kaur betekent leeuwin).

Mijn liefde voor God werd bijna mijn dood doordat ik nogal in strijd was met ‘de maatschappij’ en wat narcistische ondertonen die vooral in mijn vaders bloedlijn speelden.
Het is een wonder dat ik er nog ben, een wonder dat zich steeds een beetje verder mag ontvouwen.

Ik voel me dankbaar dat ik door alle ervaringen een steeds completer beeld heb mogen vormen over ‘wie’ God is. Ik trek mijn eigen conclusie….. We zijn het allemaal samen!

Heldere waarden

In een maatschappij waarin er geen heldere waarden zijn over hoe mensen met elkaar omgaan was het een flinke uitdaging om mijn eigen ‘spirituele’ waarden te blijven leven. Toch heb ik zo goed mogelijk geprobeerd mijn pad door het labyrinth van ‘waan’ te doorlopen.
Het is lang een uitdaging geweest dat ik als kind koos om mijn vizier helder te houden. Met regelmaat vraag ik me nog af of het nodig is geweest of anders had gekund. Gelukkig wordt met de jaren de pijn getransformeerd naar pleasure. Ik heb een dijk aan ‘know-how’ kunnen ontwikkelen en weet hoe en waar ik op aan kan sturen in de oceaan van liefde die we samen zijn.

Flow

Mijn leven is nu zo’n 7,5 jaar voluit in flow. Natuurlijk zijn er momenten waarop ik weer even diep in het stof mag bijten. Zo werkt dat als ziel….
Eigenlijk is ‘spirituele bouwkunst’ net als breien: ‘Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden’, net zolang als dat je je ‘huiswerk’ te doen hebt om jouw moeienis met ‘de wereld van alle dag’ weer in het licht te zetten. Uitdagingen blijven komen om je uiteen te kunnen zetten met jezelf, als geboorteweeën van de prachtige God/Godin die je (=is we) in wezen altijd en eeuwig bent (zijn).

Dream BIG
Het is voor mij een hele kunst (geweest) om met de grote helderheid die ik van nature heb te onderscheiden wie ik ben en wie de ander is. Het was bizar om te ontdekken (en vooral ook om het te moeten leren leven) dat als je je niet te veel bij de scenario’s van anderen betrekt het leven een heel stuk lichter wordt. En dat door minder met de emoties van anderen mee te gaan je uiteindelijk veel meer te betekenen hebt voor het grotere geheel.

Eerder werd ik boos als ik voelde dat anderen zich niet voldoende inzetten om de aarde weer in harmonie te brengen. ‘Als zij het niet doen doe ik het wel’ dacht ik. Zo ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het collectieve bewustzijn op aarde tot ik voelde dat ‘het veld’ weer genoeg vrij was om ‘de shift’ te kunnen bewerkstelligen.
Is het mijn taak geweest? Ik zal het nooit weten. Wel weet ik dat het leven me keer op keer laat zien dat het heel veel respect heeft voor hoe ik mijn eigen ‘touwtjes aan elkaar heb geknoopt’. ‘Bewustzijn’ is mijn weefkunst gaan volgen en ‘liken’ en hoe groter ik groei, hoe gemakkelijker ik mijn oorspronkelijke creativiteit en groeizame intentie op een fijnzinnige manier kan delen in de wereld om me heen.

IMAG1694
Shekinah – 2013

Lingam of light

Om een voorbeeld te geven van de grote druk die ik in mezelf had opgebouwd om het verschil te maken voor de aarde deel ik een stukje uit mijn leven:
4 jaar geleden koos ik er voor om mee te doen met de opleiding voor ‘tantrisch seksuologisch begeleider’ van Soultantra. In het eerste opleidingsblok was er een avond waarop de sisters samen kwamen. We kregen een opdracht: Teken ‘de lingam’ van je dromen…..
Met al het vuur dat in me was had ik het liefst alle vellen papier verzameld en had een lingam getekend die nog groter was dan de ruimte waar we in werkten (zo’n 18 meter lang). Vol vuur liet ik mijn licht stralen op het vel papier….. De lingam heeft nog ruim een jaar boven mijn bed gehangen als reminder voor deze weer naar het land van dromen mocht verhuizen.

Het juiste perspectief

Inmiddels is mijn gevoel voor ‘maat’ weer meer kloppend geworden. Van lieverlee heb ik geleerd om meer evenwichtig in het leven te staan. Ik hoef geen Atlas meer te zijn, geen Jezus of Maria Magdalena, geen Boeddha, Michael of ‘wereldredder’ om te kunnen zien dat het goed gaat met het collectieve bewustzijn op deze prachtige planeet.
De dijken zijn doorbroken. De lingam van licht doet haar werk, door ons allemaal heen….

Love is all there is

Het geschenk van het leven blijft en mijn talent om het mooiste in alles te kunnen zien ontvouwt zich steeds verder. Ik voel me een gezegend mens.
Er is niemand, maar dan ook niemand die me dit geschenk hoeft af te nemen want liefde heeft vrij spel in mij. En daar maakt ze dankbaar gebruik van op een steeds zachtzinniger wijze. _/|\_ <3