En de winnaar is…..

verkeizingspostersNog even en dan zijn er verkiezingen. Veel mensen in mijn omgeving zijn betrokken bewust. Het is tijd dat er een gezondere samenwerking gaat ontstaat tussen ‘mens en aarde’.

In een samenleving waarin concurrentie als een gezonde drive wordt gezien om te kunnen excelleren kan het haast ook niet anders dan dat de komende verkiezingen ook op een soort van soap-versie van ‘Holland-has-got-talent’ lijken. Je kijkt, je leest en overlegt. Elke partij heeft weer eigen karakteristieken. Maar ergens diep van binnen lijkt iedereen te voelen: ‘Hier komen we er niet mee’.

In mijn ogen is de aarde toe aan een nieuwe manier van orkestreren.
Voor mij is ‘het winning team’ niet gebaseerd op de kop-man of -vrouw die de hoogste ogen gooit maar is het winnende team een steeds grotere groep mensen die doorvoelen dat trouw zijn aan je hart en aan je eigen integriteit een heel ander resultaat geeft dan ‘het beter willen doen’, los van een openhartige verbinding met anderen.

vipassana-meditatie-zorgt-voor-vrede-van-binnenIk kijk uit naar de dag dat van elk lid van de Haagse kamers wordt verwacht dat ze eerst 10 dagen stil gaan zitten in Vipassana. Of dat er aan het begin van een nieuwe kabinetsperiode samen op Visionquest wordt gegaan. Talking with inner nature, talking with nature outside.
Iedereen die zulke ervaringen heeft gehad kan er van mee spreken hoe de natuurlijke synergy toeneemt als je samen komt in essentie. Wondertjes van co-creatie ontstaan daardoor.

Ik kom er meer en meer achter dat er zodra we als mens ten diepste verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en onze eigen creatie-kracht er heel andere mogelijkheden zijn om onze samenleving te organiseren.
Op een veel vruchtbaarder en harmonischer wijze. Met respect voor de unieke talenten die ieder mens in zich draagt. Met respect voor alle bronnen van de materie die we gebruiken. Met respect voor het ecologische systeem.

De top van wat we kunnen bereiken ligt niet langer op de hoogste berg. Is niet langer zichtbaar in wie de grootste bankrekening heeft of de grootste mond met mooiste woorden.
op handDe top van wat we kunnen bereiken is dat de aarde zichzelf uit kan gaan spreken door ons heen. Het is tijd dat het besef groeit dat we via haar levende matrix van bewustzijn allemaal, niemand uitgezonderd, moeiteloos en liefdevol met haar (en van daar uit met elkaar) verbonden zijn.
Vanuit dat bewustzijn is een heel andere organisatie mogelijk van de wereld die we dagelijks ervaren. Ik voel me dankbaar dat er steeds meer tekenen zichtbaar zijn van deze nieuwe infrastructuren. Nog even…. en dan zijn ze ook in groter maatschappelijk verband sterker gegroeid. 🙂

De aarde LEEFT, en ze weeft haar gouden draden van bewustzijn steeds moeitelozer richting een tijd waarin we samen thuis kunnen komen bij elkaar.

Wat mij betreft is ZIJ de grootste winnaar! <3